Ta prosta pomidorowa przekąska z serem zdobędzie Twoje serce, jestem tego pewna! U mnie króluje ona zawsze gdy niespodziewanie odwiedzą mnie goście. Jest wręcz banalna w przygotowaniu a do tego przyrządzisz ekspresowo!
1. Umyj pomidory i pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, połóż je na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar wilgoci. Następnie posól i popieprz.
Teraz jest czas na przygotowanie panierki, która będzie składać się z trzech warstw. Do jednego pojemnika wsyp mąkę, w drugim roztrzep jajko, a w trzecim wymieszaj ser i bułkę tartą.
Możesz zacząć smażyć. Zamocz pierwszy kawałek pomidora najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce z serem. Następnie połóż panierowanego pomidora na gorącej patelni i smaż z obu stron, na złotobrązowy kolor. Gotowe pomidory układaj na papierowych ręcznikach, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. A potem na talerzu i delektuj się ich pysznym smakiem!
Prosta przekąska jest gotowa! Lubię posypywać pomidory również świeżymi ziołami lub podawać z sosem śmietanowym.
Comments are closed.