Przepis na szybkie ciasto ze szczypiorkiem i jajkami od mojej synowej. Jest po prostu szybki i prosty. Przygotujesz go ekspresowo a wszystkie potrzebne składniki masz na pewno w domu. Idealnie sprawdzi się na szybki obiad lub też ciepłą i sycącą kolację.
1. Najpierw zrób ciasto: ubij 4 jajka ze szczyptą soli, dodaj majonez i śmietanę. Następnie dodaj mąkę zmieszaną z sodą.
2. Drobno posiekaj szczypiorek, jajka pokrój na średniej wielkości kostkę, wymieszaj nadzienie i lekko posól do smaku.
3. Posmaruj naczynie do pieczenia masłem, wlej do niego połowę ciasta, a następnie ułożyć nadzienie i wlej na nie pozostałe ciasto.
4. Piecz ciasto do uzyskania złotego koloru w 200 ° C. Gotowość sprawdzaj wykałaczką. Smacznego!
Inspiruj, gotuj, dziel się z przyjaciółmi!
Comments are closed.