Super wskazówka od doświadczonej kucharki. To mięsko rozpływa się w ustach i smakuje obłędnie.

Dzisiaj zapraszam Was do nauki gotowania brazylijskiej wołowiny . Miejscowi wiedzą dużo o mięsie, doskonałych przyprawach, odpowiedniej temperaturze pieczenia.

Dlatego mięso w tym przepisie jest zawsze doskonałe pod każdym względem: smaku, aromatu, wyglądu. Przenieś się do tego gorącego kraju z pysznym jedzeniem, nie opuszczając swojego domu.

Składniki

  • Wołowina 700 g
  • Wino wytrawne białe 200 ml
  • Ocet z białego wina 100 ml
  • Oliwa z oliwek 100 ml
  • Rozmaryn 1 łyżeczka
  • Sól 1 kg
  • Czarny pieprz (ziarenka) 5 sztuk

Przygotowanie

1. Wymieszaj trzy składniki płynne: ocet winny, wino, oliwę z oliwek. W mieszaninie dodaj rozmaryn i pieprz. Marynata na mięso jest gotowa.

2. Umyj mięso. Wytrzyj papierowymi ręcznikami i umieść w powstałej marynacie na dwie godziny. Jeśli masz czas, możesz zostawić mięso w marynacie dłużej.

3. Weź formę do pieczenia z wyższymi bokami. Przenieś do niego mięso i wlej marynatę. Koniecznie przykryj mięso pergaminem. Umieść sól na papierze.

4. Ustaw temperaturę piekarnika na 195 ° C Piecz mięso przez 30 minut. Podawaj pokrojone w cienkie plasterki.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!