Dzisiaj zapraszam Was do nauki gotowania brazylijskiej wołowiny . Miejscowi wiedzą dużo o mięsie, doskonałych przyprawach, odpowiedniej temperaturze pieczenia.
Dlatego mięso w tym przepisie jest zawsze doskonałe pod każdym względem: smaku, aromatu, wyglądu. Przenieś się do tego gorącego kraju z pysznym jedzeniem, nie opuszczając swojego domu.
1. Wymieszaj trzy składniki płynne: ocet winny, wino, oliwę z oliwek. W mieszaninie dodaj rozmaryn i pieprz. Marynata na mięso jest gotowa.
2. Umyj mięso. Wytrzyj papierowymi ręcznikami i umieść w powstałej marynacie na dwie godziny. Jeśli masz czas, możesz zostawić mięso w marynacie dłużej.
3. Weź formę do pieczenia z wyższymi bokami. Przenieś do niego mięso i wlej marynatę. Koniecznie przykryj mięso pergaminem. Umieść sól na papierze.
4. Ustaw temperaturę piekarnika na 195 ° C Piecz mięso przez 30 minut. Podawaj pokrojone w cienkie plasterki.
Comments are closed.