Dziś chce Wam przedstawić przepis na kolejna oryginalna przekąskę z placków tortilli : gorące ślimaczki z ziemniakami i grzybami.
Są bardzo pyszne, szybko się je przyrządza i pięknie wyglądają, dlatego idealnie nadadzą się na spotkanie z przyjaciółmi czy nawet popołudniową przekąskę.
1. Obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie na miękko.
2. Podczas ich gotowania posiekaj drobno cebulę i podsmaż na 2 łyżkach oleju słonecznikowego przez około 3 minuty, potem dodaj oczyszczone i pokrojone grzyby, smaż kolejne 5-7 minut.
3. Ziemniaki utłucz na purre, dodaj pieczarki z cebulą, posiekane zioła i czosnek. Dopraw nadzienie solą i pieprzem.
4. Połóż połowę nadzienia na placku tortilli i rozsmaruj równomiernie po całości. Przykryj je drugim arkuszem tortilli, na którym również rozłożysz nadzienie. Zwiń je ostrożnie w rolkę. Pokrój na małe kawałki o szerokości około 2 cm, smaż na gorącym oleju z dwóch stron.
Comments are closed.