Tego deseru da się tego opisać za pomocą kilku słów, jest to coś między ciastem a zapiekanką. Moi krewni uwielbiają klafuti ze względu na swój niepowtarzalny smak i ciekawą fakturę: jest puszysty, aromatyczny i nieprzyzwoicie smaczny!
1. Wymieszaj w małej misce mąkę, cukier i szczyptę soli.
2. Wlej mleko do mieszanki.
3. Dodaj 4 jajka i ubij wszystko mikserem.
4. Rozpuść masło, a następnie dodaj je do pojemnika.
5. Ostrożnie umyj i oczyść truskawki.
6. Posmaruj masłem formę do pieczenia. Połóż truskawki na dnie.
7. Ostrożnie wlej na nie gotowe ciasto.
8. Piecz deser 15–20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie obniż temperaturę do 180 stopni i piecz ciasto przez kolejne 30-40 minut. Smacznego!
Comments are closed.