Ten problem można łatwo rozwiązać, jeśli masz rękaw do pieczenia i znasz przepis na tą wspaniałą marynatę. Dzięki niej pieczone mięso jest delikatne i pachnące, ponieważ gotujemy je według orientalnej receptury z imbirem.
1. Obierz czosnek i świeży imbir, umieść w blenderze, posiekaj i wymieszaj.
2. Wymieszaj mieszankę czosnkowo-imbirową z sosem sojowym i olejem.
3. Delikatnie natrzyj mięso marynatą i pozostaw na co najmniej 30 minut.
4. Umieść mięso w rękawie do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez 1 godzinę.
5. Wyjmij mięso i przetnij rękaw, a następnie włóż mięso z powrotem do piekarnika na kolejne 30 minut. Temperaturę zmniejsz do 160 stopni.
Soczyste mięso z rumianą skórką będzie świetnie wyglądać na Twoim stole. A jego aromat zachwyci wszystkich domowników.
Comments are closed.