Mam sposób na to, aby nawet największy niejadek pokochał jej smak. Dlatego dziś proponuje Ci, abyś wypróbował przepis na wątróbkę w cieście, przekonasz się, że jest to jeden z najlepszych sposobów na jej przyrządzenie.
1. Najpierw przygotowujemy ciasto. Zmiażdż drobno orzechy.
2. Roztrzep jajka i wymieszaj je z proszkiem orzechowym, dodaj koniak, sól, pieprz do smaku i wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mąkę, ciągle mieszając aby otrzymać jednolite ciasto bez grudek.
3. Umyj wątrobę i pokrój na średniej wielkości kawałki. Posól i popieprz do smaku. Umieść patelnię na kuchence i rozgrzej na niej olej.
4. Każdy kawałek wątróbki zanurz w cieście, włóż na patelnię i smaży kilka minut, aż się zarumieni. Następnie obróć na druga stronę i smaż przez kolejne kilka minut. Zrobione!
Comments are closed.