Wspaniała przekąska z tego, co jest pod ręką. Czegoś takiego każdy musi spróbować

Delikatne puree ziemniaczane z parówką – danie, którą wszyscy znamy od dzieciństwa. Dziś proponuje Wam nową odmianę tego klasycznego dania w bardziej wykwintnej i oryginalnej wersji. Roladki waflowe z parówką i ziemniakami – musisz ich spróbować!

Składniki

  • Parówki 10 szt.
  • Ciastka Waflowe 10 szt.
  • Ziemniaki 0,6 kg
  • Jajka 3 sztuki
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny (mielony) do smaku
  • Olej słonecznikowy 3 łyżki

Przygotowanie

1. Obierz ziemniaki, pokrój, ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki utłucz na puree.

2. Na ciasto waflowe połóż i rozsmaruj gorące puree ziemniaczane, położyć kiełbasę na jednej stronie ciasta. Zwiń w rolkę. Pokrój ją na plastry o szerokości do 2,5 cm.

3. Jajka wbij do małej miski, wymieszaj z szczyptą soli i pieprzu. Zanurz przekąski w jajku, smaż po obu stronach, na złoty kolor.

Smacznego! Podziel się przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!