Kremowy i pyszny waniliowy krem to prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Jest prosty w przygotowaniu i uniwersalny dlatego jest stosowany wszędzie. Jeśli przygotujesz go prawidłowo, otrzymasz lekką, puszystą jak chmura, pachnącą i słodką masę.
Z takim kremem nawet najbardziej banalne ciasto zamienia się w arcydzieło.
Naturalny czysty ekstrakt waniliowy jest kluczowym punktem w przygotowaniu tego kremu.
W dużej misce ubij roztopione masło mikserem przy średniej prędkości, około 8 minut.
Dodaj 400 g cukru pudru, dodaj ekstrakt waniliowy, dodaj szczyptę soli, zdrap nasiona z laski wanilii i dodaj do innych składników, kontynuuj ubijanie z małą prędkością.
Następnie dodaj pozostałe 400 g cukru pudru i ubijaj jeszcze przez 1 minutę.
Zwiększyć prędkość do maksimum i doprowadzić krem do puszystej, porowatej i lekkiej konsystencji, około 3-5 minut.
Wielofunkcyjny krem doskonale komponuje się z czekoladowymi i waniliowymi babeczkami, ciasteczkami i herbatnikami, z wszelkimi ciastami, ciastkami i eklerami.Teraz wiesz, jak zrobić najlepszy krem waniliowy, jakiego kiedykolwiek próbowałeś!
Comments are closed.