Shulemka to zupa myśliwska, bardzo oryginalna a do tego obłędnie smaczna! A dzięki smażeniu składników zupa ma niesamowity aromat! Zupa jest bardzo sycąca, a jeśli podasz do niej pachnący chleb z nasionami, to duet ten będzie po prostu idealny.
Koniecznie spróbuj tego przepisu, jestem pewna że Twoi domownicy będą prosić o dokładkę!
Pokrój mięso, ziemniaki, marchew i cebulę w kostkę. Połóż patelnię i kocioł wypełniony wodą na kuchence.
Połóż mięso na podgrzanej patelni i usmaż na złoto. Następnie przenieś go do kotła wodą.
Teraz usmaż ziemniaki na złoty kolor i włóż do garnka.
Podsmaż cebulę i marchewkę na patelni i dodaj do reszty składników.
Posól zupę, dodaj grubo posiekane pomidory, drobno posiekany czosnek, zioła, sezam.
Kiedy mięso jest gotowe, wyłącz ogień i zostaw garnek na kuchence.
Comments are closed.