Kto powiedział, że ciasto jest deserem? Termin „ciasto” od zagościł się również w kategorii przekąsek.
Ciasto z cukinią z warstwą smażonych grzybów i sosem serowym, zaskoczy twoich gości swoim wyglądem oraz smakiem! Możesz dodać także plasterki pomidorów i ogórków, więcej sera między naleśnikami z cukinii itd.
Zetrzyj cukinię na drobnej tarce i wyciśnij miąższ.
Dodaj mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj.
Z uzyskanej masy upiecz na patelni z dodatkiem masła patelni „naleśniki”.
Posiekaj cebulę i grzyby, podsmaż na osobnej patelni. Nie zapomnij dodać soli i pieprzu.
Teraz wymieszaj śmietanę z posiekanym koperkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Naleśniki posmaruj sosem śmietanowym, rozprowadź nadzienie grzybowe i przykryj drugim naleśnikiem i tak analogicznie aż skończą się produkty. Udekoruj ciasto grzybami z tartym serem i posyp koperkiem. Włóż do lodówki na 2 godziny i podawaj do stołu. Smacznego!
Comments are closed.