To doskonały powód, aby przygotować coś nadzwyczajnego, lekkiego i przyjemnego np. ze zwykłej cukinii.
Dziś proponuje Ci przepis na świetną letnią przekąskę, która nie zagraża zgrabnej sylwetce. Jest bardzo smaczna, szybka w przyrządzeniu i tania.
Cukinię zetrzyj na drobnej tarce i wyciśnij nadmiar płynu. Dodaj jajka, koper, sól i przyprawy do smaku. Następnie dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie jednolita.
Na suchej patelni połóż cienką warstwę ciasta i smaż z każdej strony przez 2-3 minuty. Smaż aż wykorzystasz całe ciasto.
Przygotuj nadzienie: przetrzyj roztopiony ser przez sitko, dodaj jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Pokrój pomidory w cienkie plasterki.
Rozłóż masę serową i plastry pomidorów na każdym cukiniowym naleśniku, układając jeden na drugim, tworząc z nich ciasto.
Umieść ciasto w lodówce na godzinę. Ale jeśli nie możesz się doczekać, natychmiast rozpocznij degustację. Smacznego!
Comments are closed.