Przepis jest bardzo prosty, przekąska przygotowywana jest tylko w 15 minut. Zagotuj wodę w dużym garnku, posól. Włóż kapustę do wrzącej wody na trzy minuty.
Wyjmij kapustę i pozwól jej ostygnąć. Podczas chłodzenia się warzywa przygotuj ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj jajka i majonez w osobnym pojemniku. Dodaj mąkę, sól i przyprawy. Najlepiej wymieszaj składniki za pomocą miksera.
Teraz pokrój każdy liść kapusty na 2-3 kawałki, zanurz je w cieście i podsmaż na patelni, aż do uzyskania złotego koloru.
Przekąska jest gotowa, jak widzisz, wszystko zajęło nie więcej niż 15 minut!
Wszystko jest bardzo proste, koszty są niskie a smak nieprzyzwoicie pyszny! Kapusta jest bardzo chrupiąca i aromatyczna. Proponuje podawać przekąskę np. z sosem serowym. Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim ze swoimi znajomymi w mediach społecznościowych!
Comments are closed.