Dziś powiem Ci, jak możesz bez problemu przygotowywać wspaniałe drobiowe roladki z kurczaka. Wypróbuj ten przepis i zobacz, że nie ma w nim nic skomplikowanego. A smak tego dania na pewno zachwyci Ciebie i wszystkich Twoich domowników!
Umyj filet z kurczaka i pokrój go na małe kawałki. Zmiel kurczaka przez maszynkę do mielenia mięsa.
Wbij do mięsa 2 jajka. Dodaj sól, paprykę, pieprz, tymianek, czosnek i starty twardy ser. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Uformuj małe kulki z mięsnej masy, obtocz je w skrobi kukurydzianej formując dłońmi kształt roladki. Teraz zanurz roladki w pozostałych jajkach (roztrzepanych widelcem) i kolejno w bułce tartej.
Ostrożnie umieść roladki w dużym głębokim naczyniu i włóż na 2 godziny do lodówki.
Rozgrzej patelnię, nalej 4-5 łyżki oleju słonecznikowego i smaż roladki z kurczaka z obu stron na złoty kolor.
Comments are closed.