To ciasto jest wybawieniem dla zapracowanych gospodyń lub dla takich, które nie lubią spędzać godzin w kuchni na eksperymentach kulinarnych… ale jednak pragną zachwycić gości oryginalnym przepisem i zyskać aprobatę domowników!
Ciasto z tortilli według tego przepisu jest soczyste i bardzo sycące. Przygotowanie jest niezwykle proste, a mąż i dzieci będą błagać o dokładkę.
Mięso mielone usmaż na patelni z dodatkiem oleju roślinnego.
Zetrzyj ser na tarce. W głębokiej misce ubij jajka ze śmietaną, solą i pieprzem. Naczynie do pieczenia posmaruj masłem lub przykryj papierem do pieczenia.
Rozłóż na stole arkusz tortilli, połóż na nim niewielką ilość mielonego mięsa, posyp serem i zwiń w rulon i umieść go w środku naczynia do pieczenia.
Zrób to samo z innymi plackami, tworząc z nich coś na rodzaj ślimaka.
Polej zawartość formy masą jajeczną i posyp z resztkami sera.
Włóż pyszne ciasto do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piecz przez 20 minut.
Jeśli chcesz, aby ciasto było jeszcze bardziej soczyste, możesz położyć na wierzchnią warstwę cienko pokrojone pomidory i posypać je serem, a następnie włożyć do upieczenia.
Comments are closed.