Domowe chrupiące pierożki. Zapach roznosi się po całym domu. Nawet sąsiadka zapuka o przepis.

Jeśli lubisz pierogi, ale nigdy nie ryzykujesz i nie przygotowujesz ich samodzielnie, podzielę się z Tobą jednym z najbardziej sprawdzonych przepisów.

Dzięki tej recepturze otrzymasz bardzo smaczne danie z chrupiącą skórką i soczystym nadzieniem.

W tym przepisie nie ma ciężko dostępnych produktów, ale tylko najprostsze i najbardziej popularne składniki. Przekonaj się o tym i uciesz swoich bliskich pysznymi domowymi pierogami z chrupiącą skórką!

Składniki

  • Mąka pszenna 3,5 szklanki
  • Woda 1 szklanka
  • Jajko 1 sztuka
  • Masło 100 g
  • Wieprzowina 500 g
  • Cebula 2-3 sztuki
  • Olej słonecznikowy według uznania
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Chrupiące pasty

Przygotowanie:

Rozpuść masło, następnie schłódź je i wymieszaj z jajkiem.

Przesiej mąkę, dodaj pół łyżeczki soli, zalej wrzącą wodą i energicznie wymieszaj wszystkie składniki widelcem, a następnie dodaj masło i jajko do mieszanki.

Zagnieć ciasto i pozostaw na chwilę przykryte ręcznikiem kuchennym.

Mięso i cebulę zmiel, posól, pieprz i wymieszaj.

Odetnij z ciasta mały kawałek, zwiń go w płaski, okrągły placek i rozwałkuj. Przyłóż do niego talerz i odetnij końce, aby nadać mu równy, okrągły kształt.

Rozłóż trochę mięsa mielonego i mały kawałek masła na połowie placka, przykryj drugą połówką i złącz krawędzie za pomocą widelca.

Smaż pierożki na głębokim oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Smacznego!  Zapisz ten przepis do ulubionych i powiedz o nim znajomym!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!