Dzięki tej recepturze otrzymasz bardzo smaczne danie z chrupiącą skórką i soczystym nadzieniem.
W tym przepisie nie ma ciężko dostępnych produktów, ale tylko najprostsze i najbardziej popularne składniki. Przekonaj się o tym i uciesz swoich bliskich pysznymi domowymi pierogami z chrupiącą skórką!
Rozpuść masło, następnie schłódź je i wymieszaj z jajkiem.
Przesiej mąkę, dodaj pół łyżeczki soli, zalej wrzącą wodą i energicznie wymieszaj wszystkie składniki widelcem, a następnie dodaj masło i jajko do mieszanki.
Zagnieć ciasto i pozostaw na chwilę przykryte ręcznikiem kuchennym.
Mięso i cebulę zmiel, posól, pieprz i wymieszaj.
Odetnij z ciasta mały kawałek, zwiń go w płaski, okrągły placek i rozwałkuj. Przyłóż do niego talerz i odetnij końce, aby nadać mu równy, okrągły kształt.
Rozłóż trochę mięsa mielonego i mały kawałek masła na połowie placka, przykryj drugą połówką i złącz krawędzie za pomocą widelca.
Smaż pierożki na głębokim oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Smacznego! Zapisz ten przepis do ulubionych i powiedz o nim znajomym!
Comments are closed.