Babeczki są ulubionymi wypiekami w wielu kuchniach, ponieważ gotowe produkty są bardzo smaczne, a ciasto łatwiejsze do przyrządzenia niż drożdżowe lub francuskie.
Mogą być wykonane bez nadzienia, ale można je tez wypełnić dżemem, śmietaną lub skondensowanym mlekiem – będą jeszcze smaczniejsze!
Dzisiaj proponuje przepis na babeczki właśnie ze skondensowanym mlekiem . W moim domu znikają w oka mgnieniu!
Roztop masło, schłódź do temperatury pokojowej i wymieszaj z cukrem.
Dodaj jajka i podgrzane mleko, wymieszaj za pomocą trzepaczki lub miksera. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do ciasta.
Połowę ciasta rozłóż w foremkach do babeczek. Następnie dodaj na każdą babeczkę około 1 łyżeczki skondensowanego mleka.
Rozłóż w foremkach pozostałe ciasto i piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Comments are closed.