Składniki:
fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Do naczynia miksującego wlać wodę, drożdże – podgrzać 2 minuty/ 37 st. / obr 2
Dodać mąkę i sól – wyrobić 3 minuty/ obr Interwał
Ciasto pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu miksującym na 1 h
Następnie podzielić na równe części – ja podzieliłam na 3,uformować bagietki i pozostawić na ok 1 h do ponownego wyrośnięcia
Rozgrzać piekarnik do 240 st
Bagietki zwilżyć wodą i obsypać odrobiną mąki
Przy pomocy ostrego noża zrobić rowki w bagietce – czego ja oczywiście nie zrobiłam bo zapomniałam – chciałam mega ekspresowo 😉
Bagietki włożyć do piekarnika umieszczając na środkowym poziomie – można na dolnym poziomie umieścić naczynie wypełnione z wodą lub rozprowadzić wodę spryskiwaczem
Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok 20-25 minut
Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Prev Post
Comments are closed.