Beczkowe bułeczki pieczone w 30 minut: pachną w całym domu i są chrupiące następnego dnia!

Przepis, który prezentujemy, jest bardzo prosty do realizacji, wymaga tylko 30 minut a bułeczki, które prezentujemy, są naprawdę wyjątkowe i smakować powinny każdemu.

Bułeczki nie tylko świetnie smakują, ale także wyglądają.

Niezbędne składniki

  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 200 mililitrów ciepłej wody
  • 10 gramów cukru
  • 8 gramów soli
  • 30 mililitrów oliwy z oliwek
  • 10 gramów drożdży
  • 600 gramów mąki
  • mleko i sezam

Przygotowanie

Mąkę należy przesiać i dodać do niej drożdże, wodę, mleko, olej oraz solą. Całość należy bardzo dokładnie wymieszać do stworzenia się jednorodnej mieszaniny.

Po około 40 minutach ciasto trzeba bardzo dokładnie ugnieść i podzielić na mniejsze części.

Z tak powstałych kawałków robimy tak zwane ślimaki.

Ciasto stworzone w ten sposób rozkładamy na blaszce i zostawiamy na kolejne 15 minut.

Po tym czasie należy je piec przez około 30 minut. W tym momencie są dobre do jedzenia.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!