Ta zupa po prostu smakuje wspaniale. Moja mama zawsze robiła ją, kiedy spóźniła się z pracy 🙂 Zupę można przyrządzić na świeżym bulionie z kurczaka ale można też użyć kostek bulionowych.
Przygotowane serowe rolki do zupy można zamrozić na przyszłość, wtedy gotowanie zupy zajmie nie więcej niż 15 minut! Zapisz ten przepis i zaskocz swoich bliskich pysznym daniem
© DepositPhotos
SKŁADNIKI NA ZUPĘ
PRZYGOTOWANIE
Rozpocznij gotowanie od serowych rolek. Roztrzep jajko z solą. Dodaj przesianą mąkę i ugnieć na miękkie ciasto.
Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę i posyp tartym serem. Zwiń rolkę szczelnie i połącz krawędzie. Potnij rolkę na porcje o szerokości około 1 cm.
Do zupy potrzebny jest bulion z kurczaka lub 1,5-2 litrów wody i 2 kostki bulionowe. Przed gotowaniem zupę doprowadzić do wrzenia.
Pokroić cebulę i zetrzeć marchewkę. Wrzuć przygotowane warzywa do wrzącego bulionu. Jeśli gotujesz zupę w wodzie, lekko podsmaż warzywa w oleju roślinnym.
Pokrój ziemniaki i dodaj do bulionu. Dodaj serowe rolki do gotowych warzyw i gotuj jeszcze przez 5-10 minut (aż bułki będą gotowe).
Dodaj pieprz, sól w razie potrzeby oraz drobno posiekany czosnek i zioła.
Rozlej pachnącą i pyszną zupę na talerze i zawołaj wszystkich do stołu Smacznego!
Comments are closed.