Przepis jest szybki, prosty a do tego bardzo efektowny. Jestem pewna, że jego smak pokocha cała Twoja rodzina!
Połącz mięso w dużej misce, dodaj sól, czarny pieprz, posiekane pieczarki. Dodaj tarty twardy ser, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszaj.
Następnie połóż tę masę na kartce pergaminu, rozłóż ją na prostokątny kształt. Umieść plastry mozzarelli w środku.
Zwiń krawędzie pergaminu, formując ciasny rulon. Ostrożnie schowaj brzegi farszu, aby ser nie wypłynął podczas pieczenia.
Owiń bochenek kolejnymi 2-3 warstwami pergaminu, zawiąż końce. Piecz w 180 stopniach przez 45–50 minut. Schłodzić przygotowane danie, zostawić je w lodówce na 2-3 godziny.
Soczysta, delikatna i 100% naturalna rolada zastąpi każdą kiełbasę i wędzone mięso . Nie kruszy się, nie rozpada.
Comments are closed.