Smakują, jak z najlepszej piekarni, a ich wyjątkowy zapach unosi się w całym domu. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, koniecznie wypróbuj ten przepis!
Dodatkowo:
Umieść w misce mleko, wodę, drożdże, cukier oraz sól i dokładnie wszystko wymieszaj. Do masy partiami dodawaj mąkę i zacznij wyrabiać ciasto.
Weź większą miskę, nasmaruj ją masłem i przełóż do niej przygotowane ciasto. Przykryj folią i odstaw na jakiś czas, tak aby masa wyrosła.
Utwórz z nich kształt przypominający bułeczki. Blachę wyłóż papierem i połóż na niej bułki, okryj folią i ponownie odstaw na 20 minut, do wyrośnięcia.
Na koniec oprósz je mąką, następnie natnij lekko od góry i włóż tam odrobinę masła.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i piecz przez około 25-30 minut, do momentu aż ładnie się upieką.
Comments are closed.