Miękkie masło pokrójcie w kostkę, wrzućcie do miski i dodajcie twaróg oraz sól. Wszystko ugniatajcie widelcem, aż składniki się połączą, a masa będzie gładka.
Do tej mieszanki dodajcie połowę mąki i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszajcie. Kolejnym krokiem, który musicie wykonać, jest dodanie pozostałej mąki i ugniecenie ciasta aż będzie spoiste.
Następnie podzielcie ugniecione ciasto na połowy i rozwałkujcie na niewielką grubość.
Potem obie połowy posypcie wiórkami i cukrem i zwińcie jak rulon. Nastawcie piekarnik na 180 stopni, a gdy się będzie nagrzewał, pokrójcie przygotowane ciasto na kawałki, które będą nie większe niż rozwartość między kciukiem a palcem wskazującym.
Przygotujcie blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem. Potem ułóżcie na niej bułeczki i włóżcie do piekarnika. Pieczcie około 20 minut. Wierzch bułeczek możecie posypać wiórkami albo cukrem pudrem.
Comments are closed.