Twaróg, masło, mąka, wiórki kokosowe… Ten przepis na roladki z twarogu to mistrzostwo. 20 min i gotowe

Jeśli lubicie zajadać się słodkościami na śniadanie, czy kolację to ten przepis idealnie sprawdzi się na te posiłki. Receptura nie jest skomplikowana i nie wymaga za dużo czas. Chcecie poznać przepis? To czytajcie dalej, a potem szybciutko do kuchni i możecie zacząć pichcić.

Wszystko, czego potrzebujecie to:

  • 250 g twarogu,
  • 80 g masła,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 180 g mąki,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • miska,
  • blacha,
  • papier do pieczenia

Przygotowanie:

Miękkie masło pokrójcie w kostkę, wrzućcie do miski i dodajcie twaróg oraz sól. Wszystko ugniatajcie widelcem, aż składniki się połączą, a masa będzie gładka.

Do tej mieszanki dodajcie połowę mąki i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszajcie. Kolejnym krokiem, który musicie wykonać, jest dodanie pozostałej mąki i ugniecenie ciasta aż będzie spoiste.

Następnie podzielcie ugniecione ciasto na połowy i rozwałkujcie na niewielką grubość.

Potem obie połowy posypcie wiórkami i cukrem i zwińcie jak rulon. Nastawcie piekarnik na 180 stopni, a gdy się będzie nagrzewał, pokrójcie przygotowane ciasto na kawałki, które będą nie większe niż rozwartość między kciukiem a palcem wskazującym.

Przygotujcie blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem. Potem ułóżcie na niej bułeczki i włóżcie do piekarnika. Pieczcie około 20 minut. Wierzch bułeczek możecie posypać wiórkami albo cukrem pudrem.

Zgłodnieliście? To dzieła! Smacznego.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!