Pachnące pyszne z czosnkiem i ziołami w 25 minut: Uwielbiam ten przepis

Dziś zaskocz swoją rodzinę i zamiast zwykłych i nudnych kanapek zaserwuj im na kolację pachnące domowe bułeczki!

Bułeczki z czosnkiem i ziołami przygotowane według tego przepisu się niezwykle miękkie, smaczne i pachnące, a ich oryginalna forma przyjemnie zaskoczy Twoich bliskich!

SKŁADNIKI

  • 400 g mąki
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 250 ml mleka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 50 g masła
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • ulubione zioła
  • 1 żółtko

PRZYGOTOWANIE

1. Wymieszaj drożdże z przesianą mąką, dodaj ciepłe mleko, sól, cukier i olej roślinny, wymieszaj i ugnieć miękkie ciasto. Przykryj miskę z ciastem i wstaw do ciepłego miejsca na 30 minut.

2. Gdy ciasto pracuje, przygotuj nadzienie. Do miękkiego masła dodaj posiekane zioła i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszaj.

3. Weź ciasto, zwiń w rulon, a następnie pokrój je w małe plasterki. Możesz też rozwałkować ciasto i wyciąć za pomocą szklanki okrągłe placuszki. Każdy kawałek posmaruj nadzieniem i złóż na pól i znów na pół (jak na obrazku). Umieść 2-3 kółka w foremce na muffin.

4. Posmaruj przyszłe bułeczki żółtkiem i włóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20-25 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!