fot: aroundtheflavors
Biszkopty włóż do naparu z kawy i dobrze namocz. Połowę biszkoptów (1 opakowanie) wyłóż równo na dnie formy.
Żółtka z cukrem i całym jajkiem ubij na parze. Masło utrzyj na puszystą masę, dodając przestudzone, ubite żółtka.
Do masy jajeczno-maślanej powoli dodawaj małymi porcjami na przemian mleko w proszku i serki. Na koniec wlej rozpuszczoną we wrzątku żelatynę, ostrożnie mieszając. Gotową masę wylej równomiernie na biszkopty.
Na wierzch ciasta wyłóż pozostałe, namoczone biszkopty. Całość wstaw na kilka godzin do lodówki, by twój deser stężał.
Zanim podasz je na stół, ciasto warto ozdobić polewą czekoladową i jeszcze chwilę poczekać, by wszystko zastygło. Smacznego! Nie zapomnij udostępnić przepis znajomym!
Comments are closed.