Brak chleba w domu mobilizuje mnie jeszcze bardziej do tego, aby upiec własny. Tym razem propozycja bez mąki, z samych ziaren. Wydawało nam się, że może być on zbyt ciężki, ale w smaku jest przepyszny.
Podczas pieczenia dzięki odrobinie sody lekko rośnie, a zapach jaki roznosi się dookoła …. możecie sobie tylko wyobrazić – no chyba, że skorzystacie i sami zrobicie – będziecie wiedzieć o czym mówię/piszę.
Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.
fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego – wyrobić czas 2 min/poz Interwał
Przełożyć do foremki – niewielka keksówka
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 50 min
Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Prev Post
Next Post
Comments are closed.