Zacznij od zrobienia ciasta. Wszystkie składniki oprócz mąki wsyp do wybranego naczynia. Cały czas mieszaj na małym ogniu, do czasu kiedy cukier się rozpuści. Uważaj, aby nic się nie przypaliło! Następnie, gdy wszystko będzie gotowe, przelej zawartość garnka do przygotowane mąki.
Wyrób ciasto i odstaw je na ok. 2 godziny, do wystygnięcia. Po odpowiednim czasie, rozwałkuj ciasto (na grubość od 2 do 3 mm). Wytnij koła o średnicy ok. 3 cm. Następnie przełóż je na blachę, wyłożona papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180-200 stopni i piecz przez około 7 minut.
W między czasie przygotuj nadzienie. Do garnka wlej mleko, dodaj gruba mąkę oraz cukier waniliowy. Gotuj wszystko na gęstą masę. Gotową masę odstaw do wystygnięcia. Cukier ubij z masłem. (Cukier dodajemy do smaku). Następnie stopniowo dodawaj do niego wystudzoną masę.
Wszystko razem ubijaj do gładkiej konsystencji i od razu przełóż na upieczone koła. Pod koniec, zanurz gotowe koła w połowie (którą przygotowujemy z roztopionej gorzkiej czekolady z dodatkiem tłuszczu). Dodatkowo możemy ciastka udekorować posiekanymi orzechami, będzie to świetne dopełnienie smaku
To koniec! Możesz zajadać się pysznymi miodowymi ciastkami. Zapewniamy, że będą świetnym uzupełnieniem do codziennej kawy.
Ciastka zachowują świeżość na naprawdę długo czas, chyba że znikną z talerza w mgnieniu oka
Comments are closed.