Składniki:
Nadzienie:
Oto jak gotować:
Mielę twarożek w blenderze (lub możesz zetrzeć przez sito). Twaróg może być o dowolnej zawartości tłuszczu. Dodaję jajko, sól i cukier. Mieszam.
Do przesianej mąki dodaję zimne masło i pocieram je w okruchy.
Następnie dodaję twaróg i zagniataj ciasto. Ciasto zagniatam w kostkę i wkładam do lodówki na 1 godzinę.
Następnie kroję i wałkuję każdy kawałek.
Wlewam trochę skrobi na środek. Rozrzucam truskawki i posypuję cukrem.
Dalej zbieram ciasto wzdłuż krawędzi.
I wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Zależy od konkretnego piekarnika! Ciastka powinny zostać rumiane.
To wszystko! Można podawać do herbaty!
Comments are closed.