Zmiel drobno w blenderze herbatniki, śliwki, morele i orzechy. 70 g masła wymieszaj z 70 g czekolady. Rozpuść mieszaninę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.
Do zmielonych wcześniej składników dodaj stopioną czekoladę i dokładnie wymieszaj. W efekcie powinna powstać mokra czekoladowa masa. Dodaj do śmietany cukier i odstaw na 1 minutę. Weź osobną miskę i zalej w niej wodą żelatynę. Wymieszaj i pozostaw do czasu, aż spęcznieje.
Śmietanę z cukrem ubijaj przez 2-3 minuty. Następnie dodaj twarożek i ubijaj dalej, aż mieszanka stanie się gładka. W kuchence mikrofalowej rozpuść żelatynę. Do żelatyny dodaj 2-3 łyżki śmietany i wymieszaj. Powstałą mieszaninę dodaj do reszty śmietany, ubijając cały czas wszystko mikserem do momentu, aż uzyskasz gładką masę.
Comments are closed.