Ciasto Kinder Country – bez pieczenia

Czego to ludzie nie wymyślą 😉 Było już ciasto rafaello, był snickers i mars. Teraz nadszedł czas batonika Kinder Country 😉  Niesamowite ciasto bardzo przypominające w smaku ten batonik.

Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga  “Gotowanie z pasją”.

Składniki :

  • 350 ml śmietany 30 %
  • 250 g serka mascarpone
  • ok 200 g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • ok 3 szklanki płatków kangus + na podsypanie


fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowanie:

1. Tortownicę lub inna formę do pieczenia wkładamy  papierem do pieczenia lub folią spożywczą

2. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej

3. 200 ml śmietany ubijamy

4. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie miksujemy

5. Następnie na wolnych obrotach dodajemy ostudzoną  czekoladę

6. Wsypujemy Kangus i delikatnie mieszamy łyżką

7. W kąpieli wodnej rozpuszczamy ciemną czekoladę

8. Ostudzoną czekoladę mieszamy że śmietaną

9. Na dno tortownicy wkładamy herbatniki  – polecam je rozgnieść jednak

10. Na herbatniki wkładamy jasną część ciasta

11. Na jasną  część układamy kolejną warstwę herbatników

12. Na to  ciemną czekoladę

13. Na koniec wysypać garść kangus

14. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc

Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Smacznego!

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!