Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga “Gotowanie z pasją”.
fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com
1. Tortownicę lub inna formę do pieczenia wkładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą
2. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej
3. 200 ml śmietany ubijamy
4. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie miksujemy
5. Następnie na wolnych obrotach dodajemy ostudzoną czekoladę
6. Wsypujemy Kangus i delikatnie mieszamy łyżką
7. W kąpieli wodnej rozpuszczamy ciemną czekoladę
8. Ostudzoną czekoladę mieszamy że śmietaną
9. Na dno tortownicy wkładamy herbatniki – polecam je rozgnieść jednak
10. Na herbatniki wkładamy jasną część ciasta
11. Na jasną część układamy kolejną warstwę herbatników
12. Na to ciemną czekoladę
13. Na koniec wysypać garść kangus
14. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc
Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Comments are closed.