Przygotowuję go na święta, urodziny, a także bez okazji. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie smakował. Jest łatwy w przygotowaniu, nie musisz mieć piekarnika!
Jeśli nie chcesz zrobić samodzielnie lukru lub po prostu nie masz czasu, możesz użyć wiórków kokosowych lub posypki czekoladowej.
Składniki, aby wykonać lukier:
Na początek należy zrobić krem waniliowy. Zacznij od ugotowania budyniu. Po ugotowaniu odstaw do schłodzenia. W naczyniu ubij śmietanę. Połącz ją z wystudzonym budyniem.
Dodaj cukier do smaku – według swojego uznania. Tak jak zaznaczyłam na początku, ciasto może ozdobić lukier, aby go wykonać, weź ciepłe mleko, kakao, cukier puder i roztopione masło, a następnie połącz w jednolitą masę.
Przystąp do składania ciasta, na początek ułóż herbatniki, rozdziel krem na pół, połową wysmaruj powierzchnię, a następnie wyrównaj.
Teraz druga warstwa herbatników i druga warstwa kremu, a na górę połóż resztę ciasteczek. Na wierzch wylej lukier lub ozdób swoich preferencji, kawą, kakao czy wiórkami kokosowymi.
Comments are closed.