Pewnie często zdarza się, że musisz przygotować coś słodkiego do kawy w kilka minut gdy uraczą Cie wizytą niespodziewani goście. I w tym przypadku na pomoc przychodzi przepis na ciasto na kefirze z rodzynkami. Jest to przepis na najprostsze i najsmaczniejsze ciasto z rodzynkami!
Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo smaczne. To najłatwiejsze ciasto na kefirze , jakie znam. Bez sterty brudnych naczyń, bez zamieszania, wszystko jest szybkie i łatwe. Ciasto wspaniale udekoruje nawet świąteczny stół, zadowoli zarówno domowników jak i gości.
1. Ciasto kefirowe przygotowywane jest w bardzo prosty sposób, nie trzeba czekać jak wyrośnie ani wstawiać do lodówki. Tak więc, używając blendera lub miksera, wymieszaj jajka, cukier i kefir.
2. Teraz powoli dodawaj mąkę, mieszając masę. Później dodaj proszek do pieczenia, rodzynki. Wszystko wymieszaj. Oto ciasto jest już gotowe.
3. Wlej ciasto do posmarowanej masłem formy do pieczenia.
4. Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego!
Comments are closed.