Ciasto owocowe w przygotuj w 10 minut i do piekarnika. Dla leniwych gospodyń

Ciasto jest po prostu fantastyczne, lekkie i puszyste. A co najważniejsze, jest przygotowywane błyskawicznie. Po prostu zachwyca swoim niesamowitym smakiem. Będziesz chciała piec je ciągle!

Do jego nadzienia możesz użyć absolutnie dowolnego owocu, dzięki temu Twoje ciasto będzie za każdym razem miało nowy smak i nie będzie się nudzić domownikom!

Składniki:

  • 4 jaja kurze
  • 150 ml mleka
  • 75 ml oleju roślinnego
  • 180 g cukru
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 350 g mąki pszennej
  • sól
  • 600 g owoców

Przygotowanie:

Wbij jajka do miski, dodaj sól i cukier. Wszystko wymieszaj za pomocą trzepaczki. Wlej ciepłe mleko, olej roślinny do masy i dokładnie wymieszaj. Do mieszanki porcjami dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, zagnieć ciasto.

Weź naczynie do pieczenia (24 cm.), Przykryj je pergaminem i rozprowadź przygotowane ciasto. Pokrój owoce na małe kawałki i włóż do ciasta. Posyp cukrem na wierzchu.

Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Gotowe ciasto całkowicie schłodź i podawaj.

Nie zapomnij podzielić się tym prostym przepisem ze znajomymi na Facebooku!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!