I jeszcze:
fot: Martyna Gońciarz / Grupa FB: Przy Garach
1. Dno blachy wyłóż herbatnikami
2. Wlej do garnka 2 szklanki wody, wsyp cukier i zagotuj. W połowie szklanki wody rozpuść oba budynie. Do gotującej się wody wlej rozprowadzony budyń, nie przestawaj mieszać, aż uzyskasz gęstą konsystencję.
3. Następnie do gorącego, gęstej masy wrzuć po kolei kawałki masła, wlej sok z cytryny i wymieszaj mątewką do powstania gładkiej masy.
4. Masę wyłóż na herbatniki, ułóż na niej rurki z kremem i odstaw, aż wystygnie.
5. Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystygnięcia.
6. Ubij śmietanę, połącz z jogurtem, a następnie wlej wystudzoną galaretkę i wszystko razem zmiksuj na najwolniejszych obrotach.
7. Tak przygotowaną masę wyłóż na rurki. Na wierzchu ułóż kolejną warstwę herbatników.
8.Ciasto wstaw do lodówki. Gdy stężeje, posyp obficie cukrem pudrem.
Comments are closed.