W dużej misce ubij jajka z cukrem, solą i ekstraktem waniliowym, aż masa stanie się puszysta. Dodaj zmiękczone masło i kontynuuj mieszanie. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy jajecznej, mieszając do uzyskania gładkiego ciasta. Przełóż ciasto do blachy do pieczenia o średnicy 20-22 cm i wyrównaj powierzchnię. Włóż ciasto do zamrażarki na 15-20 minut. W misce ubij jajka z cukrem i ekstraktem waniliowym.
Dodaj skrobię kukurydzianą i dokładnie wymieszaj. Dodaj kwaśną śmietanę lub jogurt grecki i miksuj, aż masa będzie gładka. Dodaj posiekane brzoskwinie lub morele i delikatnie wymieszaj. Wyjmij ciasto z zamrażarki i wylej na nie przygotowaną masę z nadzieniem. Posyp wierzch płatkami migdałowymi. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 50 minut. Po upieczeniu, pozwól ciastu ostygnąć. Udekoruj ciasto cukrem pudrem.
Comments are closed.