Szybkie przygotowanie sprawi, że przygotujesz ten deser dla niespodziewanych gości albo w nagłym przypadku, kiedy zachcę ci się czegoś dobrego. Składniki są łatwo dostępne i lubiane przez większość ludzi. Zachwycisz tym deserem swoje otoczenia ale również samego siebie. Nie zastanawiaj się tylko wypróbuj już dziś! Nie pożałujesz.
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka wrzucamy do miski wraz z cukrem. Dokładnie mieszamy, najlepiej mikserem na niskich obrotach. Dodajemy masło ciągle mieszając, tylko do połączenia się składników.
Dodajemy resztę składników i mieszamy. Delikatnie zagniatamy ciasto do uzyskania gładkiej powierzchni.
Ciasto dzielimy na dwie części i owijamy je folią spożywczą. Obie części wkładamy do zamrażarki na około 30 minut.
W tym czasie przygotowujemy formę i wykładamy ją papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wykładamy na spód. Staramy się równomiernie rozprowadzić ciasto.
Teraz czas na przygotowanie nadzienia. Białka, które nam pozostały ubijamy z cukrem – ubijamy na sztywno. W drugiej misce powinien znaleźć się cały jogurt i mąkę. Mieszamy.
Do powstałej masy dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy i wylewamy na przygotowany spód. Drugą część ciasta ścieramy na wylany krem.
Comments are closed.