W dużej misce rozbij 5 jajek. Dodaj szczyptę soli do smaku. Dobrze wymieszaj jajka. Dodaj 2 szklanki mleka (400 ml) i 1,5 szklanki mąki (180 g). Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj 1 łyżkę roztopionego masła i ponownie dobrze wymieszaj. Wylej masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzając. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180°C.
Piecz przez około 25 minut, aż naleśnik dobrze się podniesie i będzie dobrze upieczony. Po upieczeniu, pozwól mu ostygnąć, a następnie delikatnie wyjmij go z tacy. Na wystudzonym naleśniku ułóż plastry wędzonego kurczaka. Dodaj posiekaną świeżą cebulę. Zwiń naleśnik z nadzieniem w bułkę. Pokrój bułkę na kawałki. Serwuj naleśniki jako przystawkę lub danie główne.
Comments are closed.