Lato to czas na pyszne placki owocowe jednymi z najsmaczniejszych z owoców są morele, które wyróżniają się również wyjątkowym słonecznym wyglądem.
Proponuje, aby nie tracić czasu i zabrać się za przygotowanie pysznego toskańskiego ciasta kukurydzianego z morelami.
Puszysty, kruchy, umiarkowanie słodki smak, aromat skórki pomarańczy i delikatność soczystych moreli współgrają idealnie, tworząc prawdziwe kuchenne arcydzieło!
Połącz miękkie masło i cukier w misce.
Ubij mikserem, aż będzie gładkie.
Dodaj jajka i ponownie ubij.
Wmieszaj za pomocą miksera 3 łyżki śmietany, mąkę kukurydzianą i mąkę pszenną, skórkę z pomarańczy i proszek do pieczenia.
Włóż gotowe ciasto do naczynia do pieczenia.
Połóż połówki moreli na wierzchu.
Piecz przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Pyszne ciasto morelowe jest gotowe. Smacznego!
Comments are closed.