Należy przygotować tortownicę, którą trzeba wcześniej posmarować 1 łyżeczką masła. Dobrze by tortownica miała około 26 cm średnicy. Na spód wykładamy część herbatników, by zakryły cały spód blachy. Następnie do miski wlewamy schłodzoną śmietanę i dodajemy cukier, kawę oraz serek mascarpone.
Należy wszystko razem zmiksować najlepiej mikserem, tak by zrobiła się jednolita masa. Masa ta musi zgęstnieć. Kolejnym krokiem jest dodanie orzechów, amarantusa i orkisz. Wszystko trzeb także wymieszać razem. Połowę masy wykładamy na herbatniki, przykrywamy resztą herbatników.
Wykładamy pozostałą część masy. Wszystko trzeba na samym końcu wyrównać i posypać płatkami migdałowymi oraz resztą orzechów, które nam zostały. Całe ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Dzięki temu wszystkie składniki będą miały czas, by się ze sobą połączyć.
Comments are closed.