Do średniej wielkości miski wbijamy trzy jajka i dodajemy do nich 150 g cukru. Całość ubijamy przez 3 minuty za pomocą miksera.
W osobnej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, a następnie dodajemy mąkę do ubitych jaj. Całość mieszamy mikserem na niskich obrotach.
Bierzemy średniej wielkości patelnię, może być to taka przeznaczona do robienia naleśników. Smarujemy ją olejem i czekamy, aż ten się rozgrzeje.
Bierzemy sporą miskę, przelewamy do niej zagotowane skondensowane mleko i powoli dodajemy kwaśną śmietanę. Wszystko mieszamy mikserem lub zwykłą trzepaczką. W ten sposób dodajemy całą przygotowaną wcześniej śmietanę.
Tworzymy warstwy z naleśników, póki te się nie skończą. Na koniec smarujemy boki ciasta śmietanką i delikatnie posypujemy orzechami. Wstawiamy ciasto do lodówki na 4 godziny, by to ostygło.
Comments are closed.