Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Ugotuj jajka na twardo. Obierz i odstaw na bok. Pokrój ogórki i ogórki kiszone na małe kawałki. Drobno posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewkę na tarce o dużych oczkach. Pokrój cukinię na małe kawałki. Posiekaj koperek i pietruszkę. Posiekaj kapustę i gotuj w osolonej wodzie przez kilka minut, aż będzie miękka. Odcedź i odstaw na bok.
W misce wymieszaj śmietanę, musztardę, jasne piwo, sól i pieprz. Dodaj żółtka i dobrze wymieszaj. W dużej misce połącz pokrojone ziemniaki, jajka, ogórki, cebulę, marchewkę, cukinię, kapustę, koperek i pietruszkę. Dodaj przygotowany sos i delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przełóż mieszankę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 45 minut.
Comments are closed.