Należy wymieszać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i solą. Rozpuścić masło w małym garnku, dodać wodę oraz mleko. Po zagotowaniu dodajemy mąkę, nie zapominać o nieustannym mieszaniu.
Ciasto jest gotowe, gdy zaczyna odchodzić od ścian rondelka. Należy wówczas zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Następnie dodać jajka.
Delikatnie mieszamy masę do uzyskania jednolitej gładkości. Przygotuj okrągłą foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i przełóż na nią połowę przygotowanego wcześniej ciasta.
Przygotowane ciasto należy pozostawić do ostygnięcia, po czym należy upiec drugą połowę w taki sam sposób. Następnie, przygotuj krem. Do garnka wsyp mąkę, cukier, dodaj mleko i jajka, gotuj na wolnym ogniu. Mikserem ubij masło, po czym łyżeczkami powoli dodawaj do niego schłodzony budyń.
Do foremki włóż pierwsze ciasto, na nie nałóż delikatnie krem budyniowy. Drugie ciasto umieść na górze. Całość posyp cukrem pudrem.
Comments are closed.