Każdy z nas ma czasem ochotę na coś słodkiego. I oczywiście ja również. Kokos uwielbiam, więc jak w swoich zapiskach kuchennych znalazłam przepis na domowe bounty, wiedziałam że prędzej czy później przyjdzie na nie czas.
Te domowe nie są tak lekkie i puszyste, ale to może da się wypracować. A w smaku nie odbiegają od oryginału. Trzeba pamiętać żeby wyciągnąć z lodówki przed podaniem – wtedy będą mniej zbite 🙂
Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.
fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku połączyć w misce
Mleko skondensowane i masło podgrzać i wymieszać dokładnie
Mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać
Odstawić do lodówki na ok 30 min
Po tym czasie formować batoniki – układać najlepiej na papierze do pieczenia – odstawić do lodówki na min 2 h
Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i obtaczać batoniki – schłodzić w lodówce przez min 30 min
Batoniki należy przechowywać w lodówce. Smacznego!
Prev Post
Comments are closed.