Tartaletki z kurczakiem, bo o nich mowa to super mini przekąska na każdą okazję. Ich zaletą jest szybkość, łatwość i prostota wykonania oraz możliwość zabrania ze sobą gdzie tylko chcemy.
Jeśli jesteś fanem czosnku możesz go dodać wówczas uzyskasz wyraźniejszy smak. Białko oddzielamy od żółtka i odstawiamy je na bok. Białko, sól, pieprz i ulubione przyprawy razem z mąką natomiast dodajemy do mięsa i dokładnie razem mieszam.
Przy pomocy łyżki nakładaj mięso na papier do pieczenia, który znajduje się na blaszce do pieczenia i uformuj z nich tartaletki, wygładź ich powierzchnię, w taki sposób aby powstały małe placuszki. W następnej kolejności wymieszaj koperek, twarożek i żółtko z odrobiną soli i układaj tak przygotowane nadzienie na środku placuszków z mięsa, górę posyp startym serem.
Comments are closed.