To danie jest uwielbiane, bo do ich przygotowania nie jest konieczne posiadanie wyszukanych produktów. Posiłek z łatwością wykonuje się ze składników, które każdy posiada w swojej lodówce. To szybkie, a za razem pożywne i pełnowartościowe danie, które pokocha cała rodzina!
To farsz warzywny, który podkreśla delikatność ciasta naleśnikowego, a jednocześnie zawiera w sobie eksplozję smaków! Przekonaj się sam!
Warzywa obierz i umyj pod bieżącą wodą. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulkę pokrój w drobną kostkę.
Na rozgrzaną patelnię przełóż przygotowaną marchew i cebulę, zamieszaj i przykryj pokrywką. Całość smaż przez 15 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aby nie doszło do przypalenia. Dodaj kilka łyżek wody.
Gdy warzywa nabrały miękkości, dodaj surowe jaja na patelnię. Całość dopraw pieprzem i solą wedle uznania. Smaż przez następne 5 minut nieustannie mieszając, aby jajko idealnie połączyło się z resztą farszu.
Tak przygotowany farsz włóż do naczynia i poczekaj, aż wystygnie. Na schłodzone warzywa posyp tarty ser
Na przygotowane wcześniej naleśniki umieść około 2 łyżki farszu, ciasto zwiń w kopertę lub zawiń.
Comments are closed.