Nie przegap przepisu, bo smakuje przepysznie. Super przepis na farsz warzywny na naleśniki.

Czy istnieje ktoś, kto nie przepada za naleśnikami przyrządzanymi w sposób wytrawny? Chyba nie, dlatego dziś serwuję sekretny przepis na Farsz Warzywny Na Naleśniki.

To danie jest uwielbiane, bo do ich przygotowania nie jest konieczne posiadanie wyszukanych produktów. Posiłek z łatwością wykonuje się ze składników, które każdy posiada w swojej lodówce. To szybkie, a za razem pożywne i pełnowartościowe danie, które pokocha cała rodzina!

W czym tkwi sekret wyjątkowych naleśników?

To farsz warzywny, który podkreśla delikatność ciasta naleśnikowego, a jednocześnie zawiera w sobie eksplozję smaków! Przekonaj się sam!

Składniki

  • 2 średnie cebule
  • 2 średnie marchewki
  • 3 jajka
  • 100 g twardego sera
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Warzywa obierz i umyj pod bieżącą wodą. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulkę pokrój w drobną kostkę.

Na rozgrzaną patelnię przełóż przygotowaną marchew i cebulę, zamieszaj i przykryj pokrywką. Całość smaż przez 15 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aby nie doszło do przypalenia. Dodaj kilka łyżek wody.

Gdy warzywa nabrały miękkości, dodaj surowe jaja na patelnię. Całość dopraw pieprzem i solą wedle uznania. Smaż przez następne 5 minut nieustannie mieszając, aby jajko idealnie połączyło się z resztą farszu.

Tak przygotowany farsz włóż do naczynia i poczekaj, aż wystygnie. Na schłodzone warzywa posyp tarty ser

Na przygotowane wcześniej naleśniki umieść około 2 łyżki farszu, ciasto zwiń w kopertę lub zawiń.

Przed podaniem należy danie podgrzać w mikrofalówce lub podsmażyć na patelni. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!