To bardzo klasyczne danie często gości w naszych domach. Dziś chcę się z Wami podzielić moim najlepszym sposobem na jego przygotowanie.
Moja rodzina uwielbia właśnie tę wersję dań mięsnych i dlatego gotuję ją bardzo często, szczególnie w weekendy. Jeśli będziesz postępować zgodnie z dokładnymi instrukcjami zawartymi w przepisie, mięso będzie bardzo miękkie i kruche a sos obłędnie pyszny!
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posól i popieprz mięso.
2. Podsmaż na oliwie drobno pokrojona cebulę i startą marchewkę. Następnie włóż do niej mięso i smaż je przez kilka minut ze wszystkich stron, aż stanie się złotobrązowe.
3. W naczyniu żaroodpornym połóż cebulę, marchewkę i mięso, wlej wino i bulion. Dodaj świeże zioła. Piecz w piekarniku mięso przez około 90 minut. Jeśli to konieczne, dolej trochę więcej bulionu podczas pieczenia.
4. Pod koniec gotowania lubię dodać do tego mięsa kilka startych ząbków czosnku. Zapach jest po prostu cudowny!
Comments are closed.