Lody to pyszny deser o każdej porze roku. Zwłaszcza jeśli jest to domowe, wykonane z naturalnych produktów . Czy uważasz, że są trudne do zrobienia? Nie! Możesz zrobić lody w domu w 10 minut, nawet bez zamrażarki, która zawsze jest pełna.
Wymieszaj mleko i śmietanę w małej misce.
Dodaj cukier i aromat.
Wymieszaj masę i umieść ją w małej torebce z zamrażarką.
Umieść kostki lodu w dużej torbie, dodaj sól. Sól pomoże lodowi stopić się szybciej, tworząc temperaturę poniżej zera.
Załóż rękawiczki, włóż mały woreczek mleka do dużego lodu i wstrząśnij nim przez dobre 10 minut. Tak, jest zimno, ale rękawiczki będą chronić dłonie.
Ostrożnie wyjmij małą torebkę i umieść gotowe lody na talerzu. Postaraj się, aby woda morska z opakowania nie spadła na nią przypadkowo i nie zmieniła smaku.
Udekoruj swoje ekspresowe lody według życzenia. Pyszne! Lody ze sklepu się chowają!
Jeśli podoba ci się ta metoda niesamowicie szybkich lodów w domu – udostępnij ją swoim znajomym! Smacznego!
Comments are closed.