Ciasto francuskie i kakao to dwa składniki, które na pierwszy rzut oka wydają się niepasujące do siebie, ale tak naprawdę doskonale się uzupełniają i tworzą pyszne desery, z których jeden właśnie dla Was dzisiaj proponujemy. Ultraszybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ślimaki z kakao.
Rozwałkuj ciasto francuskie. Rozłóż na macie. W rondelku ustawionym na kuchence rozpuść masło i posmaruj nim ciasto. Posyp ciasto proszkiem kakaowym. Nakładać równomiernie na całą powierzchnię. Na wierzchu połóż kolejny arkusz ciasta francuskiego i usuń papier. Posmaruj ciasto roztopionym masłem. Posypać warstwą kakao. Następnie zwijamy ciasto i kroimy w bułki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj ślimaki roztopionym masłem. Włóż blachę do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu ślimaki odstawiamy do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem. Możemy podawać.
Comments are closed.