A może spodoba Ci się nasz bonusowy przepis 😉
Na sos:
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj ryż i drobno posiekaną cebulę. Marchewki umyj i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj do mięsa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i jajkiem. Dopraw i dobrze wymieszaj.
Z masy mięsnej uformuj klopsiki i ułóż je w formie do pieczenia. W misce wymieszaj śmietankę z koncentratem pomidorowym, olejem, solą, czarnym mielonym pieprzem, czerwoną papryką i dokładnie ubij trzepaczką, aby uzyskać jednolity sos. Następnie rozcieńcz go z wodą i równomiernie polej nim mięso.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 minut. Na koniec możesz posypać danie startym serem. Życzę smacznego!
Posiekaj drobno kapustę i dodaj do mielonego mięsa. Dodaj również drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz, wbij jajko i dobrze wymieszaj. Blachę posmaruj olejem i ułóż na niej mięsne kulki.
Przykryj folią i piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 30 minut. Wyjmij danie z piekarnika, równomiernie posyp startym serem i piecz kolejne 10 minut.
Wszystko gotowe. Życzę smacznego!
Comments are closed.