To ciasto wygląda na skomplikowane, ale tak naprawdę jest bardzo proste w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia! Słodka kokosowa nuta oraz herbatniki sprawiają, że jest słodkie i bardzo delikatne.
Idealnie nadaje się na każdą okazję, tym bardziej że można je szybko przygotować. Koniecznie zapiszcie ten przepis!
Aby przygotować krem, należy połączyć mleko z mąką, połową wiórek kokosowych, a następnie podgrzać, cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, dodać cukier oraz cukier waniliowy i znów wymieszać. Dodać resztę wiórek i całkowicie ostudzić. Herbatniki pokruszyć, wymieszać z resztą składników, na koniec powoli dodając mleko, aby uzyskać ciasto o gęstej konsystencji.
W blaszce o wymiarach 25 x 30 cm ułożyć pierwszą warstwę z 1/4 ciasta, na nią krem kokosowy, kolejną warstwę ciasta oraz krem, tak aby ciasto było ostatnią warstwą. Na koniec polać roztopioną czekoladą i zostawić na noc w lodówce.
Comments are closed.